JAJECZNICA PO MOJEMU

Przepis na jajecznicę, którą zapamięta każdy!


 

SKŁADNIKI:
3 jajka
kilka pieczarek
sól
pieprz
szczypiorek

Podsmaż pieczarki na maśle.

Wbij jaja na patelnie.

Przypraw jaja solą oraz pieprzem.

Białka oraz jedno z żołtek oddziel i wymieszaj. Dwa pozostałe żółtka pozostaw, pilnuj aby były ich żółtko było płynne.
Jajecznice posyp szczypiorkiem. Przed samym pożyciem przebij jaja i wymieszaj żółta z resztą jajecznicy, dzięki temu Twoja jajecznica nie będzie sucha. Żółta nadadzą posiłkowi wyrazisty smak oraz doskonałą konsystencję.

 

 JAJECZNICA PO MOJEMU

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *