TAGLIATELLE OPATULONE SZPINAKIEM

Pracujesz, studiujesz i chodzisz na dodatkowe zajęcia z baletu?

 Oto szybki i łatwy przepis na makaron!


 

SKŁADNIKI:
tagiatelle( dostaniesz w Biedronce, Tesco, Netto oraz na stronach internetowych z żywnością bezgluetnową)
szpinak
masło
pieczarki
cebula
suszone pomidory
śmietana 18%
czosnek
sól
pieprz

17949708_1096285487138703_141306368_o

Pokrój cebule i podsmaż ją na maśle.

17968097_1096285603805358_2023466941_o

Pokrojone pieczarki dorzuć na patelnie i podsmaż je.

17949999_1096286387138613_1279924875_o

Wcześniej rozmrożony szpinak, wrzuć na patelnie, dodaj do tego odrobinę masła( masło doda szpinakowi wyjątkowego smaku).
Wlej śmietanę na patelnie. Przypraw solą, pieprzem i czosnkiem.
Całość udekoruj bazylią oraz suszonymi pomidorami!

 

 

 TAGLIATELLE OPATULONE SZPINAKIEM

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *