BURGERY

Doskonały przepis na burgery, w którym mięso zamienisz na kotlety z kalafiora!


 

17967983_1096276923806226_2066564152_o

SKŁADNIKI:
bułki bezglutenowe( dostaniesz  w Tesco, na stronach internetowych z żywnością bezglutenową oraz w piekarni na Jeżycach)
sałata
ser cheddar
pieczarki
ogórek kiszony
pomidory
cebula
kalafior
2 jajka
bułka tarta bezglutenowa( dostaniesz na stronach internetowych z żywnością bezglutenową)
sól
pieprz

17949834_1096277293806189_963360441_o

Podsmaż cebule oraz pieczarki, które wcześniej należy pokroić w plasterki.

17967982_1096277387139513_208994682_o

Pomidory oraz ogórka pokrój w plasterki.

17968053_1096277553806163_1892515184_o

Ugotuj kalafior, następnie gdy już będzie miękki rozgnieć go, dosyp szklankę bułki tartej oraz wbij dwa jaja. Następnie wymieszaj wszystkie składniki, by powstała papka. Przypraw solą oraz pieprzem.

17948604_1096277633806155_1367008733_o

Ugnieć masę na kotlety, mniej więcej wielkości bułek, które będziesz używać do swoich burgerów.

17968853_1096277770472808_824483336_o

Podsmaż kotlety z obu stron na bardzo małym ogniu, by w środku nie były surowe.

17916627_1096277853806133_146423296_o

Na górnej stronie bułki rozłóż ser. Włóż dwie połówki bułki do piekarnika na kilka minut. Dolną część pieczywa oblej sosami, takimi jakie lubisz( majonez, keczup, musztarda, sosy), połóż sałatę, następnie kotleta, pomidora, ogórka, pieczarki oraz cebulę. Całość zakończ górną częścią bułki.
 BURGERY

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *